Корпорація Apple Inc. скоротила замовлення на компоненти для виробництва iPhone 5 через слабший, ніж очікувалося, попит на смартфони, пише газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

Наприклад, замовлення Apple на екрани для iPhone 5 на січень-березень впали практично вдвічі, кажуть два джерела газети. Також, за їхніми даними, компанія скоротила замовлення і на інші деталі.

Apple повідомила постачальників про зниження замовлень ще минулого місяця, зазначають джерела, передає Газета.RU.

Відео дня

Такий крок корпорації обумовлений тим, що продажі нового iPhone виявилися не такими високими, як очікувалося, і попит може продовжувати падати, відзначає WSJ. Причиною падіння стало зміцнення Samsung на ринку смартфонів, а також зростаюча конкуренція з боку виробників смартфонів на платформі Android.

Раніше джерела газети говорили, що Apple випускає бюджетний смартфон, який вийде вже в цьому році. Такий план компанії став особливо актуальним у зв'язку зі збільшеною конкуренцією з боку смартфонів на платформі Android. У третьому кварталі 2012 року Apple займала лише 14,6% світового ринку смартфонів, що значно нижче, ніж у четвертому кварталі 2011 року - 23%, йдеться в даних IDC. Частка Samsung Electronics тим часом виросла з 8,8% до 31,3% за два роки - з 2010-го до 2012-й.