Економічно виправданим тарифом для легального таксі, який дозволяє підтримувати рентабельність, на сьогодні є 5 грн за 1 км.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції у п'ятницю повідомив голова Профспілки таксистів України Василь Попик.

Він також зазначив, що зараз «є служби таксі, які заявляють про тариф 2,2 грн і навіть 1,8 грн», однак самі такі замовлення не виконують, а перенаправляють їх на інші диспетчерські служби.

Відео дня

Водночас засновник таксомоторної компанії «Мотор» Сергій Коломацький зазначив, що «київський таксист в середньому виконує 5-9 замовлень на день, і за нинішньої вартості ліцензії, яка становить одну мінімальну зарплату, з кожної поїздки потрібно відкладати 1,5 грн для виконання усіх обов'язкових платежів».

«Це ціна для самозайнятого таксиста, сюди не входять витрати на ведення бізнесу», - сказав він.

С.Коломацький також зазначив, що «на сьогодні економічно виправданою для роботи таксі є організаційна форма приватного підприємця, а організація таксомоторного підприємства, яка зобов'язує використовувати фіскальні таксометри, робить роботу таксі невигідною».

Як повідомляв УНІАН, з 5 січня 2013 року набули чинності зміни до деяких законодавчих актів щодо держрегулювання і управління у сфері транспорту та дорожнього господарства, які дають повноваження Укртрансінспекції перевіряти ліцензії і карати нелегальних таксистів.