Голова Київської міської адміністрації Олександр Попов повідомив, що з ухваленням бюджету столиці з'явилася можливість стабільного фінансування добудови станції метро «Теремки», уточнивши, що найближчим часом буде виділено 100 млн грн.

Про це О.Попов сказав під час ознайомлення з ходом пуску станції.

«З ухваленням міського бюджету в нас з'явилася можливість стабільно фінансувати будівництво, і уряд на цьому тижні ухвалив рішення про виділення 100 млн грн на будівництво метрополітену. Отже, у нас сформовано бюджет цього будівництва», - сказав О.Попов.

Відео дня

Голова КМДА відзначив, що на цей момент завершене будівництво станції загалом на 30%.

«Котлован зроблено на 50%, кріплення і перекриття на 60%, на 100% завершено будівництво вестибуля», - уточнив столичний голова.

У зв'язку з цим О.Попов сказав, що завершити запуск станції метро «Теремки» стане можливим у першому півріччі 2013 року, орієнтовно до Дня Києва.

«Є два варіанти, які ми можемо розглядати, це може бути День Києва або День Конституції України, тобто перше півріччя», - сказав О.Попов.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці січня Олександр Попов заявляв, що введення в експлуатацію станції столичного метро «Теремки» можуть відкласти на три місяці, тобто до Дня Незалежності, через проблеми з фінансуванням.

За словами О.Попова, будівництво однієї станції та прокладання 1200 метрів шляхів на сьогодні коштує до 800 млн грн.

У бюджеті столиці на 2013 рік, який прийняла Київрада 8 лютого, передбачається виділення загалом 750 млн грн на будівництво станції метро «Теремки», Подільського мостового переходу і реконструкцію транспортної розв'язки на Поштовій площі.