Слідство розглядає декілька версій катастрофи літака Ан-24, у результаті якої 13 лютого в аеропорту Донецька загинуло 5 осіб.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні в Донецьку на прес-конференції прокурор Донецької області Володимир Вишинський.

Він наголосив, що про причини авіакатастрофи говорити поки рано, вона стане відома тільки після закінчення роботи спеціальної комісії.

Відео дня

«У цей час затверджено план слідчо-оперативних заходів і висунуті декілька версій події. Зокрема версії, що стосуються правильних дій екіпажу, що стосуються правильних дій наземних служб, технічного стану літака і версій технічного стану наземних приладів, які забезпечують безпеку польоту», - сказав прокурор.

За його словами, до розслідування причин авіакатастрофи залучено близько 30 слідчих. На цей момент триває огляд місця події.

Як повідомляв УНІАН, увечері 13 лютого в аеропорту «Донецьк» зазнав катастрофи літак, який прибув чартерним рейсом з Одеси. Літак під час приземлення вилетів за межі злітно-посадочної смуги, перекинувся, його корпус розколовся і почалося задимлення.

На борту літака перебували 52 людини, 47 з них були врятовані, п'ять загинули. На сьогодні відомо, що 26 пасажирів звернулись за допомогою до медиків, з них 9 осіб перебувають у лікарні.

За фактом авіакатастрофи в аеропорту Донецька розпочато кримінальне провадження.

Відомості про факт авіакатастрофи внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією ч. 3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху повітряного транспорту, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.