Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) вперше за три роки досягла рівня беззбитковості, отримавши за підсумками 2012 валовий прибуток у розмірі 9,5 млн грн, говориться в повідомленні компанії.

Авіакомпанія обіцяє оприлюднити повну інформацію про свої фінансові результати за 2012 рік пізніше, після завершення аудиту, який в даний час проводить аудиторська та консалтингова компанія Deloitte & Touche USC.

У прес-релізі також повідомляється, що в минулому році МАУ виконала 25116 рейсів і перевезла 2,8 млн пасажирів, що на 33% перевищило показник 2011 року.

Відео дня

«Незважаючи на незначний прибуток, одержання якого стало результатом надзвичайно напруженої роботи всього колективу авіакомпанії «МАУ», фінансові результати 2012 року не дозволили авіакомпанії повністю вирішити питання ліквідності і перекрити накопичені збитки минулих років», - повідомляє прес-служба авіакомпанії.

Водночас позитивні фінансові результати, сказано в прес-релізі, демонструють стабільність авіакомпанії і тенденцію до подолання важких для всієї авіаційної галузі наслідків світової фінансової кризи.

Довідка УНІАН. Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» заснована в 1992 році. 100% акцій компанії знаходяться у приватній власності. Флот МАУ складається з 21 середньомагістральних літаків Boeing-737. Авіакомпанія з'єднує Україну з 40 столицями і ключовими містами Європи, Азії, Африки та СНД, забезпечуючи також стикування з маршрутами своїх міжнародних партнерів у більш ніж 3000 інших міст світу. МАУ виконує близько 700 міжнародних і внутрішніх рейсів на тиждень. Базовим аеропортом МАУ є міжнародний аеропорт Києва «Бориспіль».