Південна залізниця має намір задіяти в період піку літніх пасажирських перевезень 2688 провідників пасажирських вагонів.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Південної залізниці.

Зокрема для обслуговування поїздів Харківської вагонної дільниці додатково візьмуть на роботу 470 провідників.

Відео дня

"Також планується залучити на договірній основі 280 студентів Української державної академії залізничного транспорту і 313 випускників професійно-технічних ліцеїв та технікумів залізничного транспорту", - цитує прес-служба начальника Південної залізниці Олександра Філатова, який 18 квітня провів нараду з керівниками служб і підрозділів пасажирського господарства Південної залізниці.

За інформацією прес-служби, на нараді були обговорені проблеми кожного підрозділу, уточнені терміни поставки запасних частин, комплектуючих і матеріалів, необхідних для проведення поточного ремонту вагонів, а також визначені заходи з підвищення якості обслуговування пасажирів та створення безпечних і комфортних умов праці для працівників сфери пасажирських перевезень.

У прес-службі також зазначили, що у підготовці та обслуговуванні експлуатаційного парку пасажирських вагонів задіяні 5,3 тис. працівників вагонних дільниць і депо, з яких 2,87 тис. - працівники поїзних бригад.

"Всі підготовчі роботи сьогодні ведуться за планом і завершаться наприкінці травня", - повідомили в прес-службі Південної залізниці.

Як повідомляв УНІАН, Південна залізниця підготує до початку літніх пасажирських перевезень 675 пасажирських вагонів, при цьому в 257 пасажирських вагонах буде функціонувати система кондиціонування.

Довідка УНІАН. Південна залізниця - одна з найстаріших залізниць України. Її протяжність становить понад 3000 км, розгорнута довжина головних шляхів перевищує 4000 км. Географічне положення і конфігурація напрямків і ділянок дороги визначають її важливе транзитне значення. Дорога забезпечує транспортне обслуговування регіону з видобувною промисловістю, машинобудівною індустрією і сільським господарством - це шість областей з населенням близько 20 млн осіб.