Будівництво доріг в Україні має відбуватися за європейськими стандартами.

На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович під час наради з адміністративно-господарським активом Запорізької області, повідомляє прес-служба глави держави.

«Ми повинні перейти на європейські стандарти і за якістю будівництва доріг і, звичайно, за обсягом», - сказав він.

Відео дня

Янукович наголосив на необхідності підготовки концепції розвитку дорожньої інфраструктури.

«Нині завдання, яке стоїть перед новим керівником Укравтодору - підготувати концепцію розвитку, будівництва, утримання наших автомобільних доріг», - зазначив Президент.

Глава держави назвав неприпустимим нинішній стан автодоріг. За його словами, ситуація потребує негайного вирішення.

Як повідомляв УНІАН, раніше віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул заявив, що покращення якості доріг вимагатиме збільшення щорічного фінансування до 40 млрд грн з 16,9 млрд грн, передбачених у держбюджеті на 2013 рік.

Як повідомляв УНІАН, у березні прем'єр-міністр України Микола Азаров ініціював зміну державного управління автодорожньою галуззю за допомогою, насамперед, розділення функції проектування будівництва і прийому в експлуатацію автомобільних доріг. «Монополія «Укравтодору» у цій сфері неприпустима», - сказав глава уряду.

Виступаючи на засіданні ради регіонів при Президентові України 21 березня Микола Азаров сказав, що для ремонту близько 170 тис. км доріг України знадобиться 500 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обсяг інвестицій у дорожнє господарство в 2013 році становить 18 млрд грн