Роскомнагляд 24 травня вніс соціальну мережу "ВКонтакте" до єдиного "чорного списку" сайтів, передає РИА "Новости".

Інформація про це розміщена на сайті єдиного реєстру інтернет-сторінок, які містять інформацію, заборонену до поширення в РФ.

Потім Роскомнагляд видалив IP-адресу соціальної мережі "ВКонтакте" з "чорного списку" сайтів, визнавши включення його до списку помилкою.

Відео дня

"Адреса, яку шукали, не значиться в реєстрі", - таке повідомлення сайт єдиного реєстру видає при спробі перевірити, чи включена до "чорного списку" адреса vk.com.

З 1 листопада 2012 року в Росії функціонує автоматизована інформаційна система "Єдиний реєстр доменних імен, покажчиків сторінок сайтів у мережі і мережевих адрес, що дозволяють ідентифікувати сайти, що містять інформацію, поширення якої в РФ заборонено".

Оскільки створення реєстру засноване на законі "Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їхньому здоров'ю та розвитку", насамперед мова йде про дитячу порнографію, інструкції з суїцидів і з виготовлення наркотиків. У цьому разі можливе досудове закриття сайтів. При наявності іншої забороненої інформації рішення про закриття ресурсу має приймати суд.

"ВКонтакте" є однією з найбільших у пострадянському інтернет-просторі соціальною мережею, її щоденна аудиторія налічує понад 40 млн осіб. Причини включення соцмережі до списку на сайті Роскомнадзора не уточнюються.