Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті (Укртрансінспекція), під час профілактичних заходів, проведених у травні спільно з підрозділами Державтоінспекції та Державної служби боротьби з економічною злочинністю, перевірила 19,262 тис. автомобілів (серед них 11,135 тис. автобусів) і виявила 5,9 тис. порушень законодавства про автотранспорт.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури України.

Згідно з повідомленням, заходи проводилися з метою підвищення безпеки перевезень пасажирів, попередження аварійності на пасажирському автомобільному транспорті та у зв'язку з наближенням сезонних масових пасажирських перевезень.

Відео дня

"На підставі виявлених порушень законодавства інспектори склали 4,142 тис. актів про проведення перевірок та дотримання вимог законодавства про автомобільний транспорт під час виконання перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом", - повідомили в прес-службі, зазначивши, що особлива увага приділялася переїзду пішохідних переходів і залізничних переїздів водіями ліцензованих транспортних засобів, а також технічного і санітарного стану транспортних засобів.

Крім того, під час проведення зазначених заходів відбулася низка нарад з автомобільними перевізниками, підприємствами, установами та організаціями автомобільного транспорту, що здійснюють пасажирські перевезення, з якості підготовки роботи транспортного комплексу та виконання вимог законодавства про автомобільний транспорт щодо безпеки перевезень.

Як повідомляв УНІАН, Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті (Укртрансінспекція) протягом січня-лютого 2013 року провела 386 перевірок автотранспортних підприємств та суб'єктів господарювання, під час яких виявила 11,2 тис. порушень законодавства про автомобільний транспорт.

Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті (Укртрансінспекція) за 2012 рік застосувала до автоперевізників фінансових санкцій на суму 16 млн грн, з яких 46% - за нелегальні автоперевезення.