Зафиксировали 37 случаев незаконного вмешательства

Збитки Придніпровської залізниці (ПЗ) у 2013 році від незаконного втручання сторонніх осіб в роботу збільшився порівняно з 2012 роком у 4 рази - до 102,9 тис. грн з 25,7 тис. грн, повідомили УНІАН у прес-службі залізниці.

Згідно з повідомленням, минулого року Придніпровська залізниця зафіксувала 37 випадків незаконного втручання сторонніх осіб у діяльність залізничного транспорту, що майже на 14% випадків менше, ніж у 2012 році.

Прес-служба відзначає, що більшість фактів незаконного втручання було зафіксовано на крадіжках елементів рухомого складу та вантажів - 18 випадків, а також 2 випадки - повідомлення про закладення вибухівки в поїздах, на вокзалах і станціях.

Відео дня

Також повідомляється, що Придніпровська магістраль зафіксувала 3 випадки знаходження сторонніх предметів на колії, що призвело до наїзду на них рухомого складу, по 2 випадки - перекриття руху поїздів сторонніми особами та кидання різних предметів у поїзди, а також один випадок насильницьких дій щодо працівників галузі.

За даними прес-служби, в результаті несанкціонованого втручання сторонніх осіб у роботу залізниці минулого року збільшилася кількість затриманих поїздів порівняно з показником 2012 року на 30,2% - до 69 поїздів на 65,5 годин з 53 поїздів. Зокрема, 7 поїздів - в результаті ДТП на залізничних коліях та переїздах, що призвело до затримки поїздів у середньому на 7 годин 19 хв.

Також повідомляється, що 9 випадків затримки поїздів в 2013 році були пов'язані з виявленням і знешкодженням застарілих боєприпасів, знайдених на об'єктах залізничної інфраструктури, а також у самому рухомому складі.

Прес-служба нагадала, що незаконне посягання на майно залізниць можуть призвести до виникнення аварійних ситуацій, що загрожують безпеці руху поїздів, за що передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Як повідомляв УНІАН, Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") в 2013 році зафіксувала 260 випадків несанкціонованого втручання сторонніх осіб у роботу залізничного транспорту на загальну суму 750,56 тис. грн, в результаті чого було затримано 484 поїзда в сумарній кількості на 411 годин.

Придніпровська залізниця у 2013 році зафіксувала 54 випадки вандалізму в приміських поїздах на 85,5 тис. грн, що на 45,95% випадків більше, ніж у 2012 році.

Читайте такожПридніпровська залізниця недоотримала 25 млн грн за перевезення пільговиків

Довідка УНІАН. Відповідно до статті 109 Кодексу України про адміністративні правопорушення, пошкодження залізничної колії, захисних лісонасаджень, снігозахисних загороджень та інших колійних об'єктів, споруд і пристроїв сигналізації та зв'язку тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Підкладання на залізничні колії предметів, які можуть спричинити порушення руху поїздів, - тягне за собою накладення штрафу від п'ятнадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте такожПридніпровська залізниця за 4 місяці відремонтувала 157,5 км колій