Авиакомпания «Международные авиалинии Украины»

Найбільший український авіаперевізник авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» має намір найближчими роками активізувати роботу на ринках країн Кавказу, Далекого Сходу та Азії, повідомив в інтерв'ю журналістам президент МАУ Юрій Мірошников. 

«Ми працюємо над східними і східним напрямками транзитом. Процес ускладнює зарегульованість східного ринку порівняно з лібералізоване західним ринком, - сказав Мірошников. - Плюс очевидно те, що попит на Схід в рази менше попиту на Захід, але будемо працювати, співпрацювати з владою, щоб розширювати договірну базу, знаходити нових партнерів на Сході, щоб наближати їх до нашого розумію цінності лібералізації ринку». 

На думку Мирошнікова, вельми успішним стало відкриття лінії Київ-Бангкок, яку "МАУ" планує розширити на сусідні з Таїландом країни. «Зараз середня завантаженість рейсу в Бангкок становить 83-84%», - повідомив Мірошников. 

Відео дня

Водночас він наголосив, що розвиток відносин з іншими східними партнерами проходить досить нерівномірно. «Де-то виходить домовлятися швидше. Як, наприклад, у Грузії, Вірменії, Азербайджані. Де-то ситуація гірше - наприклад, в Узбекистані», - розповів президент авіакомпанії. 

Він також повідомив, що в числі інших планів - відкриття рейсів в Душанбе і Ашгабад.

Як повідомляв УНІАН, найбільший український авіаперевізник авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» за підсумками 2013 року збільшило пасажиропотік на 64% - до 4,6 млн пасажирів, трохи перевищивши початковий план зростання пасажироперевезень на 2013 рік у 60%.

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) - одна з провідних українських авіакомпаній. 100% акцій компанії знаходяться в приватній власності. Базовим аеропортом МАУ є Міжнародний аеропорт «Бориспіль». Авіакомпанія здійснює рейси до столиці і ключові міста Європи, Азії, Африки та СНД, забезпечуючи також стикування з маршрутами своїх міжнародних партнерів у більш ніж 3000 міст миру. МАУ виконує близько 700 міжнародних і внутрішніх рейсів на тиждень. Флот компанії налічує 40 літаків.