Ни один поезд к полуострову не был отменен

Курсування пасажирських потягів у кримському і зворотному напрямках здійснюється у штатному режимі, згідно з встановленим графіком, проте з певними затримками, повідомили УНІАН у прес-службі Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця»).

«Пасажирські потяги у напрямку АР Крим і у зворотному напрямку відправляються згідно з графіком руху на 2013-2014 роки. Жодний потяг на півострів не було скасовано. Випадки затримки в русі потягів викликані несанкціонованими перевірками потягів силами так званої «самооборони» Криму», - зазначається у повідомленні.

Зокрема, на станції Джанкой проводиться несанкціонований контроль пасажирських потягів, які прямують на кримський півострів, а також вибірковий контроль у потягах з Криму, що призводить до затримок у русі потягів у середньому на 15-50 хвилин.

Відео дня

На станціях Вадим, Херсон і Мелітополь Державна прикордонна служба України проводить прикордонний контроль потягів в обох напрямках, час затримки потягів становить від 10 до 50 хвилин.

За даними прес-служби, у березні 2014 року у внутрішньому і міжнародному сполученні до Криму прибуло і відправилося 1094 пасажирських потягів. «Укрзалізниця» запропонувала пасажирам більше 464,1 тис. квитків на потяги, що сполучають Крим з материковою частиною України, що на 32,4% менше аналогічного періоду минулого року, з них понад 344,6 тис. квитків було продано.

«Укрзалізниця» у зв'язку зі зменшенням пасажиропотоку скоротила кількість вагонів у складі потягу №146/145 за маршрутом Київ-Сімферополь до 12 вагонів з 18, а також змінила періодичність курсування потягу. Так, потяг сполученням Київ-Сімферополь відправлятиметься зі столиці через день, по парних числах, а з Сімферополя - через день, по непарних числах.

Крім того, «Укрзалізниця» також скоротила кількість вагонів у складі таких цілорічних щоденних потягів: потяг №12/11 за маршрутом Київ-Сімферополь - до 14 вагонів з 21, потяг №28/27 сполученням Київ-Севастополь - до 14 вагонів з 18, потяг №40/39 за маршрутом Севастополь-Київ - до 12 вагонів з 18.

Як повідомляв УНІАН, після окупації Криму російськими військовими нелегітимна влада АРК 16 березня провела незаконний референдум і заявила, що майже 97% тих, хто брав у ньому участь, проголосували за приєднання Криму до Росії.

Через два дні президент РФ Володимир Путін і нелегітимні керівники кримської влади і Севастополя підписали договір між РФ і Республікою Крим про прийняття до Росії Криму і утворення у складі РФ нових суб'єктів. Ще через кілька днів Рада Федерації Росії одностайно схвалила анексію Криму. Практично всі країни світу не визнали територіального розподілу України, засудивши дії Кремля.

Читайте такожУ Криму скасували частину приміських поїздів до України