Госавиаслужба запретила летать в Донецк на неопределенное время / telegraf.dn.ua

Державна авіаційна служба України (Державіаслужба) продовжила на невизначений час обмеження на польоти до міжнародного аеропорту Донецька ім. Сергія Прокоф’єва, упроваджені 26 травня через погрози терористів і проведення на території аеропорту антитерористичної операції.

Як повідомив УНІАН голова Державіаслужби Денис Антонюк, зараз, коли аеропорт перейшов під контроль сил АТО, фахівці оглядають аеронавігаційну інфраструктуру аеровокзалу.

«Наразі немає остаточної ясності. Фахівці ще не оглянули там все, смуги, направляючі. Потрібно упевнитися, що там все гаразд», - повідомив Антонюк, додавши, що співробітники аеропорту евакуйовані, «оскільки ситуація залишається небезпечною».

Відео дня

Читайте такожВ ході АТО зруйнований фасад будівлі донецького аеропорту

Як повідомляв УНІАН, вночі 26 травня на територію Донецького аеропорту увірвалися озброєні представники Донецької народної республіки з вимогою вивести українських військових з території аеропорту. Вранці 26 травня в аеропорту почалася антитерористична операція. З 7-ї години ранку 26 травня аеропорт призупинив роботу. Державна авіаційна служба України видала NOTAM, за яким польоти до Донецька були заборонені до 20:00 27 травня.

Читайте такожДонецький аеропорт знаходиться під повним контролем українських силовиків - Аваков

Найбільший в Україні авіаперевізник авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» скасувала рейси до Донецька і з Донецька на 26, 27 і 28 травня. Крім того, продаж квитків на рейс Донецьк-Кутаїсі також припинила інша авіакомпанія – лоукост "Візз Ейр Україна".