В автобусах и маршрутках установят кассовые аппараты / Фото УНИАН

У автотранспортних засобах, задіяних у пасажирських перевезеннях, встановлять касові апарати.

Як повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України, про це заявив міністр Максим Бурбак.

"Не повинно бути поділу на легалів і нелегалів. Тому ухвалено спільне рішення про встановлення в автобусах касових апаратів для друкування фіскальних чеків, щоб не було тіньових перевезень", - сказав міністр.

Відео дня

У повідомленні сказано, що Мінінфраструктури запропонує зміни до законодавства щодо обов'язкового встановлення в транспорті касових апаратів.

Разом з тим, міністерство має намір впровадити систему допуску до роботи на ринку пасажирських автоперевезень. Від автоперевізників вимагатимуть фінансового забезпечення професійної компетентності і доброчесності.

За словами Бурбака, після впровадження касових апаратів і системи допуску автоперевізників до роботи будуть зняті обмеження на здійснення міжобласних рейсів, йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, для вирішення решти проблем сфери внутрішніх пасажирських автоперевезень буде створено робочу групу з фахівців Мінінфраструктури, Укртрансінспекції, народних депутатів і представників автоперевізників.

Як повідомляв УНІАН, у квітні п.р. голова державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті (Укртрансінспекція) Валерій Черненко озвучив статистику українського тіньового ринку перевезень. За його словами, ринок послуг таксі майже на 95% перебуває в тіні, ринок пасажирських перевезень – майже на 70%, вантажних – майже на 50%.

Читайте такожВ Україні запустять електронну базу автоперевізників

Нагадаємо, сьогодні, 10 червня, близько 150 перевізників пікетували будівлю Кабінету міністрів, вимагаючи скасувати постанови, які, за їх словами, заважають їм працювати.

Як пояснили пікетники, вони вимагають від уряду скасувати постанови, згідно з якими підприємці, які надають послуги з нерегулярних перевезень, можуть здійснювати поїздку за одним маршрутом лише двічі на тиждень.

Читайте такожУ Києві лише один з десяти таксистів має дозвіл на перевезення пасажирів

Крім того, законодавство вимагає, щоб кожен власник маршруту за два дні попереджав транспортну інспекцію про те, що він повинен здійснити перевезення за таким-то маршрутом. У разі порушення даних правил транспортна інспекція штрафує перевізників або навіть відбирає ліцензію на перевезення. Пікетники стверджують, що ці вимоги роблять їх бізнес неконкурентоспроможним і вимагають скасувати ці постанови Кабміну.

Міністр Бурбак зустрівся з перевізниками і запропонував їм реформу галузі.