Фото УНИАН

Придніпровська залізниця змінила маршрут курсування трьох пар пасажирських поїздів через підрив моста на перегоні Оріхівська - Мала Токмачка у Запорізькій області у ніч на 24 червня. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Придніпровської залізниці.

«У ніч на 24 червня невідомі підірвали залізничний шляхопровід на 252-му кілометрі перегону Оріхівська - Мала Токмачка, - йдеться в повідомленні. - Вибухом пошкоджено першу опору, металеві конструкції і дерев'яні бруси одного з прогонів моста».

Як наголошується, на момент вибуху поїздів на ділянці не було, постраждалих немає.

Відео дня

Водночас, за інформацією Придніпровської залізниці, на ранок вівторка, 24 червня, повністю зупинено рух на ділянці Запоріжжя - Пологи. «Пасажирські поїзди № 569/570 Харків - Бердянськ - Харків, № 211/212 Москва - Бердянськ - Москва та № 471/472 Дніпропетровськ, Кривий Ріг - Бердянськ - Дніпропетровськ, Кривий Ріг до відновлення моста курсуватимуть за зміненими маршрутами - через Запоріжжя, Федорівку, Великий Токмак, Бердянськ», - йдеться в повідомленні.

Як підкреслили у Придніпровській залізниці, залізничний міст на 252-му кілометрі перегону Оріхівська - Мала Токмачка було споруджено у 1902 році і відновлено у 1949-му. Це 4-прогнонна металева споруда висотою 89 м над автодорогою Запоріжжя - Великий Токмак.

Читайте такожУ Луганській області двічі підірвали залізничні колії

Як повідомляв УНІАН, у неділю, 22 червня, о 15:35 на ділянці Іловайськ - Кутейникове (Донецька область) невідомі також вчинили підрив непарної колії. На момент вибуху на перегоні знаходився вантажний поїзд № 2921 з вантажем (огарки колчеданні). У результаті вибуху зійшли з колії 14 вагонів. За оперативною інформацією, локомотивна бригада не постраждала. Втрати вантажу немає. Обставини інциденту з'ясовуються, повідомлено усі служби. Рух поїздів на даній ділянці було тимчасово зупинено.