Россия предложила Беларуси пускать поезда в обход Украины / Фото УНИАН

«Російські залізниці» (РЖД) після підривів шляхів на Донецькій залізниці запропонували змінити маршрути трьох пасажирських поїздів формування «Білоруських залізниць» і пустити їх територією Росії в обхід України, повідомило РІА Новини джерело в РЖД.

"У зв'язку з напруженою ситуацією на Донецькій залізниці була відправлена телеграма «Білоруським залізницям» з пропозицією пустити в обхід території України поїзди № 390/389 Мінськ-Анапа, № 46/45 Мінськ-Мінеральні Води та № 302/301 Мінськ-Адлер. Зараз ці потяги йдуть через Харків, Куп'янськ, Тополі, Валуйки. Пропонується змінити на маршрути через Червоне, Смоленськ, Брянськ, Воронеж, Ростов", - повідомило джерело.

За даними співрозмовника агентства, пропозиція РЖД отримала підтримку, і в липні буде відкрито продаж на поїзди, що прямують новим маршрутом. Джерело додало, що поїзди будуть більше більше часу в дорозі через такий обхідний маршрут, але так буде безпечніше для пасажирів.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, бойовики, яких підтримує Росія, почали частіше нападати на залізничні колії на сході України. Зокрема, за добу з 24 на 25 червня на ділянках Донецької залізниці сталося сім випадків підривів залізничних колій.

24 червня о 2:20 в чергову частину Оріхівського РВ ГУМВС України в Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що невідомі підірвали міст на виїзді з міста Оріхів у бік села Новоданилівка

22 червня, о 15:35 на ділянці Іловайськ - Кутейникове Донецької залізниці терористи підірвали колії. На момент вибуху перегоном рухався вантажний потяг № 2921. В результаті вибуху зійшли з рейок 14 вагонів.