REUTERS

Російські терористи на сході України вкрали 40 одиниць автомобільної техніки, що належить Державній адміністрації залізничного транспорту («Укрзалізниця»).

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-брифінгу повідомив заступник гендиректора «Укрзалізниці» Віталій Жураківський.

"Вони просто заходять на підприємства і конфісковують автомобілі, які використовують для своїх потреб", - сказав Жураковський.

Відео дня

За його словами, незважаючи на втручання терористів, Донецька залізниця (ДЗ) працює у штатному режимі.

Як повідомляв УНІАН, із квітня на території Луганської і Донецької областей орудують озброєні бойовики, фінансовані Росією. Вони захоплюють людей у заручники, вбивають їх, а також знищують інфраструктуру міст Донбасу. Із 15 квітня в регіоні почалася антитерористична операція. На початку липня українські силовики звільнили від терористів міста Сніжне, Слов'янськ, Краматорськ, Красний Лиман. При цьому військові продовжують вести операцію з очищення Донбасу від бойовиків.

Починаючи з другої половини травня, на Донецькій залізниці бойовики неодноразово підривали мости і ділянки дороги, внаслідок чого ДЗ скасовувала ряд поїздів, а також змінювала маршрути курсування. Зокрема, в Луганській і Донецькій областях бойовики неодноразово підривали залізничне полотно, мости, обстрілювали будівлі вокзалів, мінували ділянки шляхів.

Читайте такожТерористи підірвали ще один залізничний міст на Донбасі

Ремонт пошкоджених російськими терористами об'єктів «Укрзалізниці» на сході України на сьогоднішній день обійдеться приблизно у 300 млн грн, 45 млн грн з яких уже витрачено.

Довідка УНІАН. Донецька магістраль є складовою частиною "Укрзалізниці". ДЗ обслуговує території Донецької, Луганської, частково Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей. Експлуатаційна довжина магістралі становить 2,813 тис. км (близько 13% загальної довжини залізниць України).