Керівництво Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниці") звернулося до Генеральної прокуратури України з проханням перевірити всіх контрагентів, з якими залізниці і підприємства залізничного транспорту співпрацюють на договірній основі, на предмет сприяння сепаратистам, повідомили УНІАН у прес-службі відомства. 

«Відповідне звернення з проханням «сприяти у наданні захисту з відновлення законних прав і інтересів держави від протиправних дій і посягань» відомство направило до Генеральної прокуратури України», - сказано у повідомленні. 

У прес-службі відзначають, що правоохоронні органи мають допомогти "Укрзалізниці" з'ясувати, зокрема, чи співпрацює хтось з контрагентів залізничної галузі з представниками самопроголошених Луганської і Донецької народних республік. Про це можна буде дізнатися тільки після проведеної перевірки законності дій при укладанні договорів між залізницями, підприємствами і їх контрагентами. 

Відео дня

"Укрзалізниця" підкреслила, що з метою отримання об'єктивних висновків з цього питання на експертизу правоохоронних органів передано великий перелік контрагентів, з якими залізниці і підприємства залізничного транспорту уклали договори. 

"У цілому на предмет можливої співпраці з сепаратистами необхідно перевірити тисячі договорів, адже інформацію зібрано по шести залізницях України і 31 підприємству, підпорядкованому Державній адміністрації залізничного транспорту України", - підкреслили у прес-службі. 

У разі виявлення порушень "Укрзалізниця" просить Генпрокуратуру відреагувати і вжити заходів відповідно до вимог чинного законодавства.

Читайте також«Укрзалізниця» й надалі безкоштовно перевозитиме населення із зони АТО

Як повідомляв УНІАН, у травні поточного року Генеральна прокуратура України визнала самопроголошені «Донецьку народну республіку» і «Луганську народну республіку» терористичними організаціями. За фактом створення терористичних організацій були відкриті кримінальні провадження.

Читайте такожПоїзд із Маріуполя до Києва відновить рейси з 9 серпня

Наприкінці червня Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України про затримання керівників самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» для розгляду питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді взяття під варту.

Читайте також«Укрзалізниця» змінила маршрут поїздів до Донецька та Маріуполя

Довідка УНІАН. У сферу управління «Укрзалізниці» входять Донецька, Львівська, Одеська, Південна, Південно-Західна і Придніпровські залізниці, а також підприємства і організації, що забезпечують перевезення вантажів і пасажирів.