Донецкий вокзал / Wikipedia

Донецька залізниця (ДЗ) спростовує інформацію, що з'явилася в соціальних мережах інформацію про те, що залізничні вокзали в Донецьку та Ясинуватій призупинили роботу, повідомили УНІАН у прес-службі залізниці.

«У соціальних мережах з'явилася інформація, що вокзали Донецьк і Ясинувата нібито не працюють. Прес-служба Донецької залізниці заявляє, що ці відомості не відповідають дійсності. Залізничні вокзали станцій Донецьк і Ясинувата працюють у штатному режимі: пасажири обслуговуються в касах, прибувають і відправляються поїзди», - сказано в повідомленні.

Згідно з повідомленням, Донецька залізниця зазначає, що як при відправленні, так і після прибуття деяких потягів існують затримки в часі, що пояснюється необхідністю коригування графіку руху в оперативному порядку, а іноді і маршруту курсування поїздів з метою забезпечення безпеки пасажирів і залізничників.

Відео дня

У прес-службі підкреслили, що при плануванні поїздки пасажирам необхідно звертатися за уточнюючої інформацією в залізничні каси та довідкові служби вокзалів, а також слідкувати за оголошеннями на вокзалах та станціях, де по гучномовному зв'язку проводиться регулярне інформування про всі зміни у графіку руху поїздів.

Як повідомляв УНІАН, 26 липня Донецька залізниця скасувала відправлення пасажирських поїздів з Луганська у зв'язку з нестабільною ситуацією на Донбасі, а з 27 липня - з Києва. Також з 30 липня Донецька залізниця змінила маршрути пасажирських поїздів, що курсують до станції Донецьк та Маріуполь і назад.

Починаючи з другої половини травня, на Донецькій залізниці бойовики неодноразово підривали мости і ділянки дороги, внаслідок чого Донецька залізниця скасовувала низку поїздів, а також змінювала маршрути курсування. Зокрема, в Луганській і Донецькій областях бойовики неодноразово підривали залізничне полотно, мости, обстрілювали будівлі вокзалів, мінували ділянки шляхів.

Читайте такожВокзали залізничних станцій Никитівка та Горлівка закриті

Збитки «Укрзалізниці» від дій терористів на сході країни досягає 600 млн грн, при цьому, у разі подальшої дестабілізації ситуації на сході України, за прогнозами відомства, залізнична галузь може втратити до 3 млрд грн за підсумками 2014 року.