В Красном Лимане возобновила работу железнодорожная больница / Фото УНИАН

Залізнична лікарня станції Красний Лиман Донецької області, що отримала значні пошкодження під час бойових дій на сході України, відновила свою роботу після реконструкції.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця»), відреконструйовану залізничну лікарню відкрили сьогодні, 19 серпня, генеральний директор «Укрзалізниці» Борис Остапюк і міністр інфраструктури Максим Бурбак в ході інспекційної поїздки в Донецьку область.

«У відновлювальних роботах даного об'єкту було задіяно близько 250 транспортних будівельників Придніпровської, Одеської та Південної залізниць. Зараз всі роботи вже завершені, лікарня повністю готова приймати пацієнтів», - цитує прес-служба Остапюка.

Відео дня

Згідно з повідомленням, залізничники реконструювали фасади будівлі лікарні, утеплили стіни, встановили котельню на твердому паливі і обладнали кімнату відпочинку та харчовий блок.

Крім цього, як зазначається в повідомленні, лікарня отримала нове медичне обладнання.

У прес-службі нагадали, що на початку червня терористи обстріляли будівлю залізничної лікарні в Красному Лимані, внаслідок чого були зруйновані покрівля будівлі, стіни, вибиті вікна та двері, а також були пошкоджені лабораторія, операційні, медична техніка та обладнання.

Як повідомляв УНІАН, 19 серпня «Укрзалізниця» також відкрила після реконструкції залізничний вокзальний комплекс у Краматорську.

За попередніми підрахунками фахівців «Укрзалізниці», на відновлення пошкоджених будівель та споруд станції Красний Лиман вимагалося 202 тис. грн, в той час як вартість робіт з відновлення вузлової лікарні оцінювалася приблизно в 2 млн грн.

Станом на 15 серпня спеціалізовані підрозділи залізниць України відновили 7 з 17 штучних інженерних споруд, пошкоджених під час бойових дій на сході України між українськими силовиками і російськими терористами.

Відновлення пошкоджених 187 об'єктів залізничної інфраструктури обійдеться «Укрзалізниці», за мінімальними підрахунками, в 400 млн грн.

«Укрзалізниця» прогнозує, що у разі подальшої дестабілізації ситуації на сході України, де тривають військові дії українських силовиків проти російських терористів, залізнична галузь може втратити до 3 млрд грн за підсумками 2014 року.